Bruynooghe

Languages

 
 
 

06.07.2021

Verticale blazer met geluidsdemper - tot 10 dB minder machinegeluid

Klik hier voor de productvideo.

Deze maand zoomen we in op een verticale blazer met optionele geluidsdemper. Een verticale blazer scheidt lichte onzuiverheden van de productstroom.
In dit project stonden hygiënisch design en veiligheid voorop. De constructie is zo gemaakt dat retentiezones voor product en water optimaal vermeden worden. Om de veiligheid van de operatoren te garanderen werden de diverse inspectiedeuren voorzien van magneetsensoren en werden waar nodig afschermnetten geïnstalleerd. Door te kiezen voor een optionele geluidsdemper kon het geluid van de machine tot 10 dB verlaagd worden! Dit maakt de werkomgeving rond de verticale blazer een stuk aangenamer.

Een verticale blazer wordt steeds gemonteerd in combinatie met een toevoerschudder. Via de toevoerschudder bereikt de productstroom de machine. Het product wordt onmiddelijk richting een productgoot of -band gestuurd, terwijl lichte onzuiverheden omhoog worden geblazen in de ontluchtingskooi. De onzuiverheden verlaten de productstroom via een helixschroef. In plaats van een schroef kan ook gekozen worden voor een afvoergoot. Ons sales team helpt u bij deze keuze.

De verticale blazer uit de video maakt deel uit van een proceslijn voor broccoli en bloemkool. Andere groenten waarbij de verticale blazer ingezet kan worden zijn bonen en erwten.

Capaciteit (ton/h)
Type Bonen Bloemkool Erwten Broccoli
VB-1000 5 8 10 8
VB-1500 10 12 15 12
VB-2000 15 18 20-25 18

 

Interesse? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

 

 
realisatie realisatie
 
 CLOSE