Bruynooghe

Languages

 
 
 

02.06.2021

In de kijker: proceslijn voor 8 ton bonen per uur

In juni zetten we deze standaard proceslijn voor bonen met een capaciteit van 8 ton per uur in de kijker. De belangrijkste troeven van een bonenlijn van Constructie Bruynooghe zijn de robuustheid, de bedrijfszekerheid en het vlotte onderhoud. In deze nieuwsbrief bespreken we de verschillende zones van de lijn zoals: de receptie, de waszone, de bonentrommels en de blancheur in detail. 

Receptiezone

Eerst zorgt onze bulk voor een gelijkmatige toevoer van bonen naar de lijn. Daarna verwijderen de onttrosschudders struiken, grote takken, grote trossen, etc. Aan de verleesband kunnen vreemde delen uit de productstroom gehaald worden.

De te verwerken bonen gaan verder richting de cycloonontstener. Deze zorgt ervoor dat zware onzuiverheden zoals stenen, kluiten en glas worden gescheiden van het product. De cycloonontstener is aangesloten op een zeefbocht met waterbak. Dit vormt een gesloten circuit waardoor het water optimaal gerecupereerd kan worden.
De zeefbocht is één van de filteroplossingen in ons gamma en is bovendien onderhoudsvrij. Meer weten over onze cycloonontsteners

Waszone

De ontwaterschudder recupereert het meegevoerde water uit de cycloonontstener. Via een goot bereikt dit ook de zeefbocht en het reservoir. De ontwaterschudder en peddelwasser worden verbonden via een hakenband. Deze vangt zoveel mogelijk trossen en stuurt ze naar een separaat circuit. In de peddelwasser worden de bonen ondergedompeld in een waterbad. Hierdoor wordt het product gewassen en bezinken zand en onzuiverheden. Het vuil dient regelmatig verwijderd te worden via purgeerkleppen. Optioneel kan dit geautomatiseerd worden.

Het product verlaat de peddelwasser via een ontwaterband. Ook deze machine is aangesloten op een gesloten watercircuit met filtersysteem. Een filtertrommel met waterreservoir wordt onder de ontwaterband in de lijn geplaatst, om optimaal de beschikbare ruimte te benutten.

De wasser wordt gevolgd door een verticale blazer. Door luchtcirculatie worden lichte onzuiverheden zoals blaadjes en takjes uit de productstroom verwijderd. Een verticale blazer van Constructie Bruynooghe is vlot te reinigen en onderhouden via verschillende toegangsdeuren.

Nadat alle lichte onzuiverheden verwijderd zijn, voert de toevoerschudder het product gelijkmatig toe naar de optische sorteerder. Een optische sorteerder biedt een zeer betrouwbare controle en elimineert product dat niet voldoet aan uw strenge kwaliteitseisen. De keuze van de optische sorteerder ligt volledig bij de klant. Wij integreren de verschillende merken naadloos in uw productielijn.

Bonentrommels

De gewassen bonen bereiken de cascade-opstellingen van de bonentrommels. De verdeelschudders verdelen de bonen gelijkmatig over de verschillende trommelcascades. Het aantal cascades wordt bepaald aan de hand van de gewenste capaciteit, het producttype en de oogstomstandigheden. In een trommelcascade worden de bonen onttrost en onttopt, waarna bonen die uiteindelijk niet onttopt zijn uit de productstroom verwijderd worden.

Een trommelcascade bestaat uit een onttrossereen onttopper en een UBR (niet-onttopte-bonen-trommel). Voor ontrossers en onttoppers zijn diverse types segmenten beschikbaar. Het type en de segmentopening worden bepaald in samenspraak met de klant.

Een reeks bordessen en trappen zorgen er samen met diverse machinedeuren voor dat  alles vlot bereikbaar is voor reiniging, inspectie en onderhoud

Klik op de link voor het filmpje waarin we een combi-onttrosser-onttopper voorstellen.

Een UBR heeft een perfomantel die de niet-onttopte bonen vastgrijpt en deze terugstuurt naar de verdeelschudders. Zo krijgen ze opnieuw de kans om onttopt te worden.

Bandblancheur

Eenmaal de bonen voorbewerkt zijn kunnen deze geblancheerd worden, om zo de voedselveiligheid te garanderen. De bonen worden besprenkeld met heet water, waarna ze snel afgekoeld worden om het blancheerproces te beëindigen. Hierdoor behouden de bonen hun vitamines en frisse groene kleur. Bij de bouw van een CB-blancheur wordt rekening gehouden met proceshygiëne . Verder kan ook rekening gehouden worden met de specifieke vereisten/wensen van de klant.

 

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact op met ons sales team.

 
realisatie realisatie realisatie realisatie realisatie realisatie realisatie realisatie
 
 CLOSE