Bruynooghe

Languages

 
 
 

04.05.2021

CB-borstelwasser kreeg een update

Bekijk hier de productvideo van onze verbeterde borstelwasser.

De borstelwasser van Constructie Bruynooghe kreeg recent een update, hierdoor is hij bedrijfszekerder en onderhoudsvriendelijker. Als je kiest voor een CB-borstelwasser kies je voor minder én goedkoper onderhoud. De schuifdeuren en afneembare eindplaten zorgen er bovendien voor dat alle onderdelen vlot toegankelijk zijn voor inspectie en onderhoud. 

Een borstelwasser wordt doorgaans ingezet om de verzilvering van wortelen te verwijderen. Ook bij andere knolgewassen als aardappelen en rode biet is deze machine onmisbaar om vuil uit de kleinste groefjes te verwijderen. Afhankelijk van de keuze van de borstels wordt het product gepolijst of geschild. Daarnaast wordt het product ook steeds nagewassen alvorens het verder geconditioneerd zal worden.

Een standaard CB-borstelwasser is 3 meter lang en is opgebouwd uit 16 borstel-assen. Hiermee wordt een capaciteit bereikt van 10 à 12 ton/h. De effectieve capaciteit is afhankelijk van het product en de gewenste procestijd. 

 

Het type borstels en de hardheid ervan wordt bepaald naargelang het product en het gewenste procesresultaat. Om het product te polijsten wordt gekozen voor zachtere borstels. Voor het afschrapen van de schil, zoals bij dit mierikswortelproject, wordt gekozen voor hardere borstels. De borsteltypes variëren in dikte/hardheid van de haren, aantal haren per tros en al dan niet voedingsgekeurd materiaal. 

 

In onze borstelwasser zijn naast de borstels ook de sproeibuizen cruciaal. Binnenin de trommel zijn twee sproeibuizen voorzien. In het eerste deel kan een sproeibuis aangesloten worden op recuperatiewater. De sproeibuis in het tweede deel zorgt voor een laatste spoeling met vers water.
Een sproeibuis aan de buitenkant van de cilinder houdt de borstels proper, ook hier kan recuperatiewater worden ingezet.  Om te voorkomen dat vuil achterblijft in de machine, zijn onder de borstels afdruipplaten voorzien, deze worden schoongespoeld met (recuperatie)water. Door de borstelwasser aan te sluiten op een filtertrommel (of -combinatie) met waterbak kan het proceswater ook gerecupereerd worden.

 

De uitvoer van het geborstelde product gebeurt langs een elektrisch regelbare afdichtplaat, in een uitvoertrechter. Door de positie van de afdichtplaat aan te passen wordt de doorgang voor het product vergroot of verkleind. Hierdoor wordt de procestijd in de borstelwasser aangepast.

Interesse? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. 

 

 

 

 
realisatie realisatie realisatie realisatie
 
 CLOSE